top of page
Untitled design(7).png
Official Logo.png
Untitled design(6).png

-   ABOUT US  -

Ons verhaal begint in 1992 toen Annemarie en Hartigh samen met haar man Manolis Papadakis uit Nederland vertrok om zich volledig toe te leggen op de productie van echte olijfolie.

Olie met een eigen karakter en geen gemixt fabrieksproduct.

Daarbij ligt een zwaar accent op de eerlijke teelt met respect voor de natuur.  

 

De naam Vitsilomoeri betekent letterlijk "valkenaangezicht" en verwijst naar dit groene gebied waar deze vogel veelvuldig gezien wordt.

  

Onze Vitsilomoeri olijfgaard is er een van de vele in Kreta. Olijven verbouwen en olijfolie produceren is behoorlijk arbeidsintensief , met nog veel handwerk, en heeft voor de verbouwer een hoge kostprijs. 

Helaas komt het grootste deel van deze kwaliteitsolie terecht in handen van de  groothandel,  die vervolgens olijfolie van slechte kwaliteit verbeteren met de goede olijfolie uit Kreta.

De consument heeft vaak geen idee wat goede olijfolie is, waar het vandaan komt, hoe te gebruiken of uberhaupt hoe echte, verse olijfolie smaakt.

Uit liefde voor ons prachtige product besloten wij dat anders aan te gaan pakken! Stapje voor stapje zijn we  onze droom gaan realiseren door onze eigen olijfolie zelf op te slaan, te verpakken en  te transporteren naar Nederland. 

Zo komt onze olie vers, onbewerkt en rechtstreeks onder onze bomen vandaan bij u op tafel!

Onze olijfolie is inmiddels al bij heel wat fijnproevers een geliefd product!  

Vanwege de groeiende vraag naar onze olijfolie heeft onze zoon Dimitris, geboren en getogen in onze olijfgaard, het initiatief genomen naar Nederland te verhuizen en een officiële vestiging van ons bedrijf in Nederland gerealiseerd. 

Onze olie wordt  in beperkte oplage geproduceerd.

Als boer ben je nooit zeker van een goede oogst.

We zijn ten alle tijden afhankelijk van de weersomstandigheden, bovendien produceert een olijfboom niet ieder jaar olijven, maar heeft een cirkel van 3 jaar.

Het kan dus  gebeuren dat wij olijven van boeren uit de directe omgeving kopen, om te kunnen voldoen aan de vraag naar onze eerlijke, heerlijke, olijfolie. Mocht dit het geval zijn dan vermelden wij dit altijd! 

Lees Meer Over Ons

  • Facebook
bottom of page